≡ Menu

Leisteen tegels Onderhoud

Leisteen tegels zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat u geen onderhoud heeft aan deze prachtige natuursteen.

Het reinigen van een leisteen vloer

R55Wanneer de leisteen tegels pas gelegd zijn, kan het zijn dat er nog wat cementsluier op de tegels zit. Deze kunt u eerst proberen te verwijderen met schoon warm water. Maar mocht dit niet lukken dan kunt u hiervoor “R55 grondreiniger” van Moeller gebruiken. Deze grondreiniger is speciaal ontwikkeld om grondig te reinigen zonder uw natuursteen aan te tasten.

Normaal onderhoud

P24
Wanneer u uw nieuwe leisteen tegels goed wilt onderhouden kunt u dit het beste doen met een geschikte zachte zeep. Kies hiervoor bij voorkeur de P24 van Moeller. Deze zeep is speciaal gemaakt voor wekelijks gebruik.

boenzeepNaast deze zeep kunt u bijv. maandelijks “Boenzeep” gebruiken. In deze zeep zit lijnolie die de toplaag van de steen voed. Hierdoor worden de tegels minder bevattelijk voor vuil en vocht.

Indien u op zoek bent naar een van deze onderhoudsproducten, dan kunt u dit bestellen via onderhoudshop.nl

Leisteen impregneren

Noorse leisteen breukruw

Wanneer u leisteen in de badkamer gebruikt, kunt u ervoor kiezen om deze te impregneren. Hierdoor nemen de tegels weinig tot geen vocht meer op, waardoor de tegels gemakkelijk schoon te houden zijn. Ook kalk uitslag krijgt minder snel grip op geïmpregneerde leisteen tegels.